Node School Recap

Posted by nena

Prvi Nodeschool u Beogradu uspešno je održan 4. jula u prijatnim prostorijama ICTHub-a. Radionicu koja je open source varijanta učenja programiranja mogli ste osim samostlno pohadjati i uz pomoć mentora na ovom dogadjaju. Prvobitno je bilo plairano 25 učesnika, ali dobrom voljom organizatora bilo nas je 38.

Nodeschool moderatori su bili prisutni od samog početka sesije tokom instalacija potrebnih alata, tako da je ovo bila idealna prilika za sve novajlije u JS svetu da krenu od osnova Java Script-a.

Na samom početku mogli ste odabrati jednu od tri radionice, koje su bile održane istovremeno u tri različite prostorje. Svaki učesnik je na svom računaru prelazio JS, Node ili Express. JS na kome su se obradjivale osnove Java Scripta , Node osnove NodeJS-a i Express framework. Sve radionice možete naći ovde nodeschool.io/#workshoppers

Nagrada za učesnike koji su najbrže završili kurs bila je pisanje skripte za pokretanje drona. Individualno ili zajedničkim snagama samo najiskusniji su došli do nivoa igranja sa dronom. ICTHub je na par sati zablistao koncentracijom callback-ova koji su izviralli iz nasih misli preko tastera postajali praktičan kod. Mentori su spretno uspeli da osete energiju svakog ucesnika i pomognu tamo gde je bilo potrebno da se prebrode izazovi.

Pohvala organizatorima i učesnicima koji su omogućili da prvi Node School oživi na našim prostorima, ali to nije kraj - vidimo se na sledećem Nodeschool-u uskoro.